Croatia

Karijere i jednake prilike: Konferencija She is Tech okuplja žene u tehnološkoj industriji

She is Tech, jednodnevni online događaj tvrtke Intellias uz podršku UN Women, okupit će više od 1.000 žena poduzetnica, visokih menadžera i društvenih aktivista iz Europe i SAD-a
News
January 19, 2024

25. siječnja 2024 godine, globalna IT tvrtka Intellias održat će konferenciju She is Tech conference, veliki događaj za žene u tehnološkoj industriji. Cilj konferencije je poticati rodnu ravnopravnost s ciljem buduće tehnološke evolucije. Više od 10 sati, žene iz Europe i SAD-a će dijeliti svoje priče, iskustva i motivaciju te razmjenjivati ideje.

Konferencija će raspravljati o tome kako povećati postotak žena u tehnološkim tvrtkama i što poslodavci mogu učiniti u vezano za tu tematiku. Također će se fokusirati na ženski leadership i karijere, uzimajući u obzir osobne priče ženskih lidera i visokih menadžera o vlastitim uspjesima i preprekama. Treća tema bit će uloga zajednica u osnaživanju žena u tehnološkom sektoru i šire.

Od potpisivanja Principa o osnaživanju žena (WEPs) 2021. godine, sustavno stvaramo bolje radno okruženje za žene u Intelliasu i doprinosimo smanjenju rodne neravnopravnosti u tehnološkoj industriji. Sasvim je prirodno da sada želimo okupiti sve partnere i stručnjake kako bismo imali značajne razgovore o tome kako voditi tehnološku industriju prema većoj rodnoj ravnoteži.

Oksana Chyvurina
Voditeljica organizacije She is Tech konferencije i direktorica Talent Marketinga u Intelliasu

Popis govornika uključuje:

 

 • Martina Silov – President of CroAI (Croatian AI Association)  
 • Bianka Siwińska – President of the Perspektywy Educational Foundation  
 • Teresa Carreiro – Co-founder of Critical Manufacturing  
 • Viroslava Novosylna – Co-founder of Wtech  
 • Vânia Gonçalves – Founder of Geek Girls Portugal  
 • Regina Viadro – SVP Global Head of Digital Technology Services, President of North America at Intellias  
 • Marisol Menendez – CEO & Founder of WITH Spain 
 • Dusica Lukic – Co-founder & CPO of Joberty

Jedna od govornica iz Hrvatske, Martina Silov, predsjednica CroAI (Hrvatskog udruženja za umjetnu inteligenciju), podijelit će svoje iskustvo izgradnje moćne zajednice koja doprinosi značajnim utjecajima i potiče inovacije izvan vlastitih granica:

Jeste li se ikada pitali kako stvoriti zajednicu za suradnju u ekosustavu u kojem poslovni sektor, akademska zajednica, kreativci, politika, start-upovi i svijet umjetnosti postoje kao odvojeni entiteti? Je li moguće unijeti smisao u susrete i događanja, istovremeno aktivno zadržavajući fokus na stručnosti umjetne inteligencije? Uključite se u diskusiju i zajedno promišljajmo ustaljeni poredak i istražujmo mogućnosti suradnje koje premašuju osobne interese, postajući snaga za pozitivne promjene i inovacije u općem društvenom okruženju.

Martina Silov
Predsjednica CroAI

Također će se konferenciji pridružiti Antonija Bilić Arar, Senior Tech Writer & Editor u Netokraciji, kao voditeljica Stage zajednice:

Veselim se sudjelovanju na ovoj konferenciji, okupljanje najsjajnijih europskih žena u tehnologiji. Osnaživanje žena u tehnologiji i dalje je bitno, te svaki korak poduzet za postizanje rodne ravnopravnosti u IT industriji smjer je u kojem trebamo ići. Uvijek je inspirirajuće i motivirajuće čuti različita stvarna iskustva te razgovarati o tome kako olakšati život ženama u tehnološkoj industriji. Netokracija to radi već gotovo 10 godina putem naših događanja “Ladies of New Business”. “Posebno sam uzbuđena što ću moderirati segment zajednica i čuti iskustva žena diljem Europe o tome kako im sudjelovanje u zajednicama koristi i osnažuje ih da pomažu drugim ženama.

Antonija Bilić Arar
Senior Tech Writer & Editor u Netokraciji

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju. Registrirani sudionici imat će pristup prijenosu uživo i priliku za networking putem Discord chat-a na konferenciji.  

Više detalja o She is Tech konferenciji možete pronaći više na ovom linku.

UN Women

UN Women je entitet Ujedinjenih naroda posvećen rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena. Globalni zagovaratelj za žene i djevojčice, UN Women osnovan je kako bi ubrzao napredak u zadovoljenju njihovih potreba diljem svijeta. UN Women podržava države članice UN-a dok postavljaju globalne standarde za postizanje rodne ravnopravnosti i surađuje s vladama i civilnim društvom u oblikovanju zakona, politika, programa i usluga potrebnih za učinkovito provođenje tih standarda i za dobrobit žena i djevojčica diljem svijeta.

Intellias
 
Intellias je globalni tehnološki partner Fortune 500 poduzećima i vodećim organizacijama, kojima pomaže ubrzati održivu digitalizaciju. Intellias osnažuje društva koja posluju u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama, regiji MENA i regiji APAC kako bi im omogućio inovacije u velikom opsegu. Nalazi se na Globalnoj listi najboljih pružatelja izdvojenih usluga (Global Outsourcing 100) prema IAOP-u, priznat je od strane Inc. 5000 i Forbesa te nagrađivan nagradama GSA UK Awards. S gotovo dva desetljeća iskustva, Intellias osigurava održivi uspjeh naših klijenata na njihovom putovanju stvaranja vrijednosti.

Ne propusti novosti!

Pretplati se na naš newsletter, budi u toku i prvi saznaj sve novitete

  Hvala na pretplati!

  The best vacancies, are waiting for you!

  We picked vacancies that suit your skills!

  Good news!
  Link copied
  Bravo!
  Woo-hoo!
  O, ne!
  Nešto nije u redu. Molim te, pokušaj ponovno.
  This site is registered on wpml.org as a development site.