Ukraine

Як She is Tech об’єднала 2500 ІТ-спеціалісток зі всього світу

Понад 2500 учасниць з усього світу: показуємо і розповідаємо, як минула She is Tech Conference.
Stories
February 13, 2024

Як розповісти усьому світу, наскільки важливі для нас цінності рівності, інклюзивноості та різноманітності? Ми вирішили зробити це через онлайн-велику конференцію She is Tech за підтримки ООН Жінки.

25 січня конференція обʼєднала понад 2500 провідних спеціалісток з усього світу. 

Топменеджерки, підприємниці, керівниці напрямів та громадські діячки із Європи nf США понад 10 годин дискутували про виклики для жінок в ІТ та ділились особистими історіями успіху. 

“Це була чудова можливість обмінятись думками із лідерками технічних компаній. Послухати про труднощі, перемоги та досягнення, які траплялись і трапляються на їхньому кар’єрному шляху. З нетерпінням чекаю можливостей, аби мотивувати ще більше жінок до початку технічної кар’єри. Сподіваюся, що статистика кардинально зміниться, коли моя дочка розпочинатиме свою дорогу”, – Нашіра Спенсер, модераторка 

She is Tech у цифрах 

  • Понад 2500 реєстрацій – у конференції взяли участь спеціалістки з України, Португалії, Іспанії, Польщі, Італії, Франції, Великобританії, Хорватія, Болгарії, Фінляндії, США, Малайзії та інші країн. 
  • Разом понад 21 година паралельних панельних дискусій – учасниці обговорювали актуальні гендерні тенденції, виклики та можливості для жінок у технологічній індустрії. 
  • 50 доповідачок – експертки ділилися своїми знаннями, досвідом і баченням майбутнього жінок у сфері технологій. 
  • 759 учасниць у чаті She Is Tech спільноти – платформа перетворилась на простір для спілкування, співпраці та взаємної підтримки. 

Лідерство, робоче середовище, спільноти 

Головне питання, яке обговорювалося на конференції, – це як гендерний баланс може сприяти еволюції технологій. Дискусії тематично ділилися на три блоки: 

  • Лідерство. Сучасне жіноче лідерство, історії жінок про власний досвід на шляху до керівних посад і перешкоди на ньому. 
  • Робоче середовище. Як збільшити відсоток жінок у технічних компаніях і що для цього мають зробити роботодавці.  
  • Спільноти. Як спільноти підсилюють жінок у технологічному секторі та за його межами.   

“Дякую за запрошення виступити на She Is Tech! Команда виконала неймовірну роботу, об’єднуючи спікерок з усього світу та їхні ідеї, які спонукають замислитись. З радістю спостерігатиму за позитивним впливом конференції”, – Софі Кріз, співзасновниця MotherBoard та HeyFlow.

Нам дуже хочеться, щоб якомога більше жінок-експерток та звісно всіх охочих послухали всі натхненні розмови та тематичні дискусії, тож ділимось записами усіх трьох панелей.

Рівність, різноманітність та інклюзія в Intellias  

Рівність, різноманітність та інклюзивність – це одна з ключових цінностей Intellias. Навесні 2021 Intellias став першою з ІТ-компаній в Україні, які підписали принципи  розширення прав і можливостей жінок (WEPs), ініційовані Глобальним Договором ООН та агенцією ООН Жінки. Відтоді компанія послідовно впроваджує їх у щоденні та глобальні процеси, створюючи комфортне середовище для кар’єрного зростання спеціалісток. Зараз жінки займають 43,81% керівних посад в Intellias проти 35,16% у 2021 році. В Intellias також діє жіноча спільнота IntelliWomen, яка стала простором взаємної підтримки та розвитку для понад 440 спеціалісток компанії.  

“Це дуже цікава можливість – бути частиною цього руху та ділитися своїми історіями. Я вражена різноманітністю  та змістовністю тем і досвіду учасниць.  Це важливий спосіб створення глобальних екосистем”, – Марісоль Мендес, засновниця та CEO WITH Spain.

Дякуємо, усім учасницям, учасникам та партнерам. Ми уже плануємо майбутні події на підтримку жінок в технологіях.

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.