Ukraine

Воркейшн як новий вид подорожі: досвід та інсайти спеціалістів Intellias

Stories
August 6, 2021

Більше року через пандемію COVID-19 вся команда Intellias працює дистанційно. А влітку віддалена робота набуває ще й нової форми – воркейшну, тобто з’являється можливість поєднувати роботу з відпочинком біля моря чи у горах. Ми жартуємо, що в Intellias настільки добре, що наші спеціалісти навіть у відпустку відмовляються йти. І сьогодні розкажемо про кілька таких воркейшенів.

Роман, VP, Talent Management

Якісний інтернет був одним з важливих пунктів при пошуку житла для роботи. Тож я попросив господарів зробити тест швидкості інтернету і надіслати мені скріни. Моя вимога була мінімум 30 мг/секунду. У них же було 7 чи 10мг/сек, але господарі погодились усе покращити і навіть змінили провайдера. Для Романа, VP, Talent Management, це перший воркейшн. Разом з дружиною та двома синами він провів місяць у Хорватії. 

Окрім інтернету, Роман звертав увагу на тип помешкання. Зупинився на будинку, аби вони з дружиною мали місце для роботи, а діти подвір’я для відпочинку. Також господарі допомогли подружжю з нянею. Вона щодня проводила час з дітьми: водила на скелелазіння, в кіно, у басейн, а після роботи Роман з сім’єю звісно ж відправлявся на море. 

Я був від моря кілометрів 4-5, ми бачили його, але не проводили мітинги з пляжів. Ми швидше прийняли рішення, що їдемо жити в Хорватію і мати доступ до моря. Я вирішив спробувати воркейшн, адже зрозумів, що цього року не зможу взяти відпустку, у нас зараз більше 500 вакансій  і дуже ризиковано випадати з процесу. Уже зараз можу сказати, що у Хорватії я працював більше, ніж вдома. У тебе є лише робота і відпочинок. Не треба їхати до стоматолога, на СТО чи помити машину та й відпочинок планувати не треба.

Ганна, бізнес-аналітикиня

Я не вперше практикую такого роду поїздки, – розповідає Ганна, бізнес-аналітикиня. Разом з чоловіком вона була на воркейшені на півдні Албанії, майже на кордоні з Грецією у місті Саранда.

Торік ми їздили працювати у Карпати, а два роки тому у Великобританію неподалік від Лондона. Це великий плюс віддаленої роботи і, зокрема, можливості, яку надає нам Intellias. Найголовніше, я помітила, що стала продуктивнішою, збільшилось відчуття легкості, побільшало емоцій та відновився ворк-лайф баланс. Велетенський плюс, який я виділила для себе – це мотивація завершити роботу «вчасно», бо ще стільки всього треба було побачити, чи просто прогулятись на море.

Ранок починався, як правило, з купання у морі. У нас була величезна тераса з видом на море, отож після ранкових купань ми снідали і пили каву з прекрасним видом. Робочий день виглядав доволі стандартно: мітинги, таски тощо. Втім відчуття легкості, можливості вийти попрацювати на балкон з неймовірним видом і сонячна погода якось дуже бадьорило. 

Щодо локацій до відвідин, то наполегливо рекомендую не сидіти у одному місті, а брати авто на прокат. Албанці – люди добрі і дають автомобіль в оренду без усяких депозитів і лишніх паперів. Потрібно лише водійське посвідчення і паспорт.

У вікендовій мандрівці рекомендую зупинитись на перевалі Логара пас, дорога, що веде від міста Вльора до Саранди. Краєвиди там неймовірні, з одного боку море, а з іншого гори. Найбільше мені запам’ятались:

  • Пляж у Порто Палермо (просто ван лав)
  • Містечко Дермі (там відпочивають переважно італійці, тому ціни відповідні, але вода просто бірюза і пляжі класні)
  • Селище Борш, звідки також чудово видно панораму гори-море, і вода кришталевого кольору
  • Славнозвісний пляж Jippe, куди дістатись можна лише на машині. Потім ще треба йти 20 хв пішки по дуже скелястій дорозі. Там час наче завмирає і ти залишаєшся наодинці з природою…

Албанія – прекрасна країна, ще дуже недооцінена туристами, але має величезний потенціал і за років 5 дасть фори багатьом світовим курортам.

Володя, Senior Delivery Manager

Володя, Senior Delivery Manager в Intellias, колега Ані. Як і вона, він відпочивав у Саранді

Здебільшого я працював в апартаментах на терасі, але іноді проводив робочий день у закладах неподалік від пляжу. Час в Албанії у порівнянні з Україною -1 година, тому мій робочий день починався/закінчувався раніше. Ввечері відпочивав на морі та у місті, іноді грав в Xbox або дивився разом з родиною EURO 2020.  

Завдяки такому воркейшену у мене відпала частина домашній обов’язків – з’явився час прочитати бажану книгу, пройти відеогру, яку купив ще минулої осені. І ще зникло відчуття, що потрібно постійно поспішати, як це відбувається у традиційних подорожах. 

Албанія має свої традиції, але і не цурається інших, відчувається велика приступність Італії: в їжі, в темпераменті тощо. Овочі та фрукти тут, наче з городу в бабусі, як в дитинстві. І звісно не можна не згадати про морепродукти, які ще вчора плавали в морі. Мяса тут немає, а те що є, назвати м’ясом я не можу. І тут абсолютно немає гречки)) Як виявилося, це без таких продуктів мені доволі складно. Ціни на продукти на рівні київських. 

Люди дуже прості і дуже відкриті. А ще тут культ Мерседесу. 90% авто на вулицях цієї марки. Саранда схожа на Україну 10-15-річної давності. Місцеві все ще вчаться, що чисто там, де не смітять, а не там де прибирають. За відчуттями доволі корумпована країна, а ще усюди готівка, оплата карткою радше виняток. 

Ось, що Володя радить відвідати у Саранді:

  • Blue eye. Магічне місце з супер блакитною водою яка під шаленим тиском виходить з гірських недр
  • Місто Гірокастр. Гарний кандидат для зйомки серіалів типу “Гри пристолів”
  • National park Butrinti. Зелень і залишки історії. Цікаво але nothing special
  • Ксаміль. Місцеві Мальдіви
  • Замок Lekursi. Залишки замку, з якого відкривається панорамний вид на всю Саранду. На території є ресторан, де в вечері грає жива музика. 

Катерина, Talent Delivery Manager

Я живу в Києві, і влітку доволі спекотно працювати з квартири. Ми щороку трохи мучимось з цим. Раніше рятувались в офісі, зараз треба було думати про якісь інші варіанти. 

У дитинстві Катя, Talent Delivery Manager, любила читати грецькі міфи, а ще любить морепродукти. Тож “інший варіант” згенерувався одразу – на воркейшн Катя відправилась у Грецію. 

Така опція дуже надихає, оскільки раніше було відчуття, що робота займає найбільше часу, а особисте життя десь на задньому плані. Зараз ніби навпаки, ця свобода відкриває друге дихання. Дуже круто, що компанія надає таку можливість, оскільки це піднімає лояльністькоманди, а по факту результативність точно не зменшується, скоріше навпаки зміна картинки додає сил.

Я знайшла собі робоче місце в будинку і сильної різниці в плані зміни робочого місця не відчувала. Єдине, що я більше працювала на воркейшині. Мій робочий день в Києві починається о 10:00 і закінчується о 18-19:00. У Греції ж я на роботі з 9:00-19:00, мабуть тому що трохи раніше прокидаюсь.

Після роботи ходимо до моря і вечеряємо в місцевому закладі. Щоправда, на нашому острові їх не так багато. Взагалі люди тут дуже повільні та на релаксі, тому треба переключатись з ритму міста. Не нервувати, коли не приносять одразу меню чи не працює щось на вихідних. Їжа супер смачна, акцент на рибу, але є таверни, які спеціалізуються на м’ясі.

Рекомендації островів на вихідні:

  • Острів Куфонісі. Тут дуже спокійно та затишно. Релакс, смачна іжа і піщані пляжі = ідеальне комбо
  • Санторіні. Класне місце, щоб зробити фото та полюбуватися видами, але тут багато туристів
  • Антипарос. Мій улюблений острів: супер спокійний, вілли далеко одна від одної. Відчуття, що ти десь в селі, в якому ще й море є) Якщо будете тут, то загляньте в Таверну Mraka (Pipinos). Тут найкраща риба та крайовий салат. Поруч є локація, звідки можна спостерігати, як заходить сонце. 

Воркейшн – це лише одна з переваг, які доступні нашій команді. Приєднуйся до Intellias та дізнавайся про інші з власного досвіду. 

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.