Ukraine

Спільнота IntelliWomen, благодійність, кар’єра та підтримка: як Intellias розширює можливості жінок

Марина Дудник
Stories
March 7, 2023

Навесні 2021-го Intelias став першою ІТ-компанією в Україні, яка підписала Принципи розширення прав і можливостей жінок. Це документ ініційований Глобальним Договором ООН та агенцією ООН Жінки. Сьогодні розповімо, як з часу підписання ми впроваджували принципи WEPs у щоденну роботу та культуру нашої компанії.

Рівність, різноманітність та інклюзивність визначені однією із ключових цінностей Intellias. Від часу підписання принципів ми значно покращили свої результати, впроваджуючи їх у щоденні та глобальні робочі процеси. Виміряти прогрес дозволяє інструмент оцінки та аналізу WEPs Tool. Він оцінює процес у чотирьох напрямках: лідерство та управління, робоче місце та умови, ринок та спільнота.

Згідно з даними, Intellias вже майже втричі покращив ефективність імплементації усіх принципів у роботу: від 14% у 2021 до 40% у 2023 році.

За цей час відсоток спеціалісток в Intellias зріс з 26% на початку 2021 року до 27,6% у 2023 році. Частка залучених у розробку спеціалісток становить 17,9% від усіх працівників, залучених у цьому напрямку, у порівнянні з 17% у 2021 році. Жінки займають 43,81% керівних посад проти 35,16% у 2021 році.

Від моменту підписання WEPs наша компанія значно збільшила кількість можливостей, які створюють для спеціалісток комфортний простір для кар’єрного зростання та розвитку. Найперше, ми створили спільноту IntelliWomen Community, яка об’єднує понад 400 спеціалісток Intellias. Спільнота є ресурсним простором для взаємної підтримки та професійного й особистісного розвитку. Окрім того, IntelliWomen Community також співпрацює із ГО «Землячки» для підтримки жінок, які перебувають на передовій. На зібрані 300 тисяч гривень закупили 50 комплектів зимової жіночої форми. Наразі триває ще один збір, у результаті якого на 300 тисяч гривень закуплять 120 пар жіночого тактичного взуття.

Для ефективного впровадження принципу рівності та різноманітності ми розробили низку політик, як от Політику рівних можливостей, Політику протидії насильству та Політику запобігання сучасному рабству і торгівлі людьми. Також підписали декларацію задля гендерної рівності та запобігання домашньому насильству, розроблену Фондом Народонаселення ООН в Україні. Зі свого боку, гарантією дотримання принципів рівності та розроблених політик в Intellias є кодекс корпоративної етики та етичний комітет, які передбачають можливість анонімного звернення щодо будь-яких форм дискримінації на робочому місці.

Intellias дотримується політики відповідального батьківства і підтримує спеціалісток під час вагітності та при народженні дитини. Наші великі офіси обладнані дитячими кімнатами, де можна залишити дитину під наглядом няні. Команда також має можливість самостійно керувати своїм часом та обирати найзручніший формат роботи – в офісі, віддалено чи поєднуючи обидві можливості. Ми навіть посіли 5 місце та отримали спеціальну відзнаку за підтримання відповідального батьківства у національному рейтингу «‎Компанії, дружні до родин».

Спеціалістки та спеціалісти Intellias активно долучаються до зовнішніх ініціатив, спрямованих на спільне подолання викликів, з якими зіштовхуються жінки. Зокрема, компанія співпрацює із ГО «Дівчата у STEM» та мережею Глобального договору ООН в Україні. Спеціалістки Intellias також підтримують ініціативи Фонду Народонаселення ООН, зокрема підтримують проєкти ГО «Відкрита Лабораторія Львів». Компанія щорічно бере участь у «Годині коду» та інших ініціативах для просування розширення прав і можливостей жінок в ІТ. 

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.