Ukraine

Працювати поряд з другом та проводити вікенд в Карпатах: про реферальну програму Intellias

Stories
October 29, 2020

Коли компанія постійно росте, дуже важливо закривати позиції вчасно і звісно ж за допомогою найкращих професіоналів. Ми хочемо, аби кожен наш спеціаліст відчував, як щодня розвиває Intellias, тому ми запровадили програму рекомендацій. В середньому за рік кожен спеціаліст рекомендує трьох кандидатів. А третина найнятих спеціалістів приходить до нас саме з реферальної програми або простіше кажучи – з рефералок. А от найбільше рекомендують Middle та Senior спеціалісти.

Окрім очевидної мети, реферальна програма – це ще й частина нашої корпоративної культури і спосіб створювати компанію однодумців зі спільними цінностями.

Лаура Сабайте

 

Delivery Operations Specialist, Київ

Реферальна програма – це можливість привести своїх друзів та колег у компанію, в якій я працюю і в якій мені подобається працювати. Я знаю, що в них схожий до мого настрій на проєкти та така ж мотивація. Якось я порекомендувала колишню співробітницю, яка дуже давно хотіла до нас потрапити, іншого разу – ще одного знайомого. Я знала, що Intellias підійде йому по духу, до того ж так співпало, що він якраз хотів щось змінити у своїй кар’єрі.

Одна з винагород у наших реферальних програмах – грошові бонуси. Їх спеціаліст отримує, якщо його кандидату запропонують оффер, і він його прийме. А у січні 2018-го до грошової винагороди додались смарти. Так ми назвали нашу корпоративну віртуальну валюту. Кількість смартів за рекомендацію залежить від рівня вакансії. Потім за смарти можна купувати товари у корпоративній крамничці. Хочеш – обирай брендоване термогорнятко, худі або рюкзак або ж можна обміняти смарти на безпілотник, iPhone, пені-борд для своєї дитини та багато інших товарів.

Рекрутери детально розглядають усі рекомендації. Смарти можна отримати лише, якщо кандидат відповідає вимогам вакансії, тому дуже важливо рекомендувати саме спеціалістів, з якими ти знайомий.

Роман Мартищук

 

Middle Java Engineer, Івано-Франківськ

Участь у реферальній програмі я взяв у перші ж місяці роботи в Intellias. Раніше у мене не було такого досвіду, тому ця програма була чудовим способом перетягти до нас своїх знайомих і звісно ж отримати за це класні грошові бонуси та подарунки. Я завжди рекомендую лише знайомих спеціалістів, адже тоді точно знаю, що вони відповідають вимогам вакансії.

Спершу пишу кандидату, чи цікавить його така пропозиція, якщо так, то рекомендую. Хоча рекомендую навіть, якщо вони й не зацікавлені. Знаю по собі, іноді думаєш – проєкт мені подобається та й в компанії усе влаштовує, – але, коли рекрутери вмикають свою магію і починають писати кандидату, йому раптом може стати цікаво. Так трапилось з одним спеціалістом, якого я порекомендував.

60% спеціалістів Intellias – розробники рівня Senior та вище, тому реферальні програми – це чудовий спосіб закрити важкі та рідкісні позиції.

Анатолій Бедь

 

Senior Java Engineer, Київ

У вересні виповнилось три роки, відколи я в Intellias. За цей час я порекомендував приблизно 5-7 людей. Траплялось, що обирав кандидатів, з якими напряму не знайомий, але нічого з цього не виходило, тому взяв собі за правило – рекомендувати лише знайомих спеціалістів. Для мене важливо бачити серед колег хороших знайомих, тому й беру участь у реферальних програмах.

Якось порекомендував спеціаліста з попередньої компанії. Він прийняв оффер і давно працює у нас. Під час карантину він змінив роботу, але йому швидко запропонували інший проєкт, і буквально за кілька тижнів він повернувся до нас. Нещодавно оффер отримали одразу троє рекомендованих мною Java/Scala розробників. До речі, один з них колишній Intellias-івець, який знову повернувся до нас.

Окрім програми рекомендацій, ми проводимо реферальні кампанії, в яких шукаємо спеціалістів за конкретним напрямком ІТ. Тоді, окрім грошових бонусів та смартів, учасники можуть виграти й інші приємні сюрпризи: ігрові приставки, розумні годинники, електронні книги, велосипеди. А іноді спеціалісти самі можуть обирати собі подарунок.

Роман з Лаурою виграли сертифікати в один з інтернет-магазинів. Роман придбав перфоратор, адже любить інструменти, та й живе у власному будинку, тому подарунок завжди матиме роботу. А от Лаура разом з чоловіком любить складати конструктор, тому обміняла сертифікат на Lego Technik та фотокамеру миттєвого друку. Анатолій за рекомендації поїхав на вікенд в Карпати та ще й знімав свою поїздку на виграний квадрокоптер. Тож це відео показує, куди наших спеціалістів приводить бажання розвивати власну компанію.

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.