Ukraine

Історія світчера в ІТ: від SEO-спеціаліста з дипломом медика до QA manual testing інженера

Stories
July 21, 2022

“Якщо хочеш зробити щось якісно, роби повноцінно”, – стверджує Лілія Чекмарова, Junior Manual Test Engineer в Intellias, світчер в IT із дипломом лікаря.

Нещодавно поспілкувались з нашою Лілею і дізналися, як їй так якісно вдалося увійти до IT з дипломом лікаря-невропатолога, опанувати професію тестувальника самостійно і пройти свої перші співбесіди в новій для себе індустрії без жодних фейлів. Дізнавайся і ти в нашому новому інтерв’ю з IntelliPeople.

Розкажи, як ти потрапила в ІT?

За освітою я лікар-невропатолог, але ще з 5 курсу університету почала працювати SEO-спеціалістом у будівельній компанії. Там я вперше зіштовхнулася з тестуванням, бо якщо хочеш зробити щось якісно – роби повноцінно. Коли компанія вирішила робити інший сайт, я виконувала роль бізнес-аналітика і тестувальника. Так я заглибилися у вивчення цього напряму та почала вивчати дуже детально. З часом остаточно вирішила стартувати роботу в IT-сфері.

Як ти навчалась?

Самостійно. Я поділила на блоки всю інформацію та застосунки, які повинна була освоїти, і вивчала їх паралельно. Мені було дуже цікаво, тож це було нескладно.

Перша книга, яку я прочитала, – “Тестування програмного забезпечення”, Святослава Кулікова.
Зараз усе легко гуглити, у вільному доступі є багато програм курсів. Можна брати готову програму, об’єднати з іншою і вивчати собі. Наприклад, HTML/CSS я вивчала безкоштовно онлайн, десь на YouTube. Потрібен день, щоб усе підібрати, створити свою ідеальну адаптовану програму, а потім йти за нею, збираючи все, наче хлібні крихти.

Як минає день Junior-розробника?

Залежить від проєкту. Якщо коротко, то мій день починається з моніторингу app-insights. Іншими словами, з підтвердження того, що все працює добре. Далі вже – дейлі і робота локально з тасками, стеження за пайплайнами тощо. Тут кожен день відрізняється.

 

Скільки часу пішло на пошук першої роботи?

Дуже мало. Я була добре готова до співбесіди, бо точно знала, чого хочу і куди іду. Тож одразу надсилала резюме у компанії, де мені було б цікаво. Була на двох співбесідах, отримала два офери і ось я тут.

 

Що було найбільшим челенджем під час пошуку першої роботи/стажування?

Наважитися на це. Бо завжди здається, що не все ідеально, що можна ще щось вивчити тощо.

 

Найбільший fail, якого ти припустилася під час пошуку першої роботи в IT?

Навіть сумно зараз, бо відповісти нема чого:) Не маю такого досвіду, я досконало пропрацювала все, що буду робити. Старт кар’єри в ІТ був легким.

 

Які 3 поради можеш дати тим, хто розпочинає свій професійний шлях в IT?

  1. Багато читати і добре готуватися до співбесіди.
  2. Досконало обирати компанію і проєкт, щоб було дійсно цікаво.
  3. Нічого не боятися, не відкладати на потім, а просто діяти, і тоді дійсно все складеться найкращим чином.

 

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.