Ukraine

Розвиваючи інклюзивність: UnSEEn Inclusivity Days в Intellias  

Розповідаємо про активності проєкту Intellias на підтримку інклюзії до Всесвітнього дня людей з інвалідністю.
Stories
January 10, 2024

Одна з ключових цінностей Intellias – EDI (Equity, diversity and inclusion), тому ми впевнені, що усі мають право на комфортні умови життя та роботи. Безбар’єрність починається з поваги до людини та розуміння її потреб. Саме на це були спрямовані активності в рамках нашої нової внутрішньої ініціативи UnSEEn Inclusivity Days. 

Чому саме UnSEEn? Цього року ми сфокусувались на людях із повною та частковою втратою зору, які не мають можливості бачити світ навколо, а їхні проблеми ніби стають невидимими для інших. Ми хотіли звернути увагу на виклики, які щодня постають перед незрячими людьми, і разом зробити ще один крок до безбар’єрності. 

Окрім того, ми зібрали внутрішньо 32 тисячі гривень, які передали на реабілітацію військових, що втратили зір. 

Тож, як все відбувалось. 

Кінопоказ на осліп у львівському офісі 

Кіномагія з заплющеними очима. В один з грудневих вечорів ми зібрались в укритті львівського офісу на особливий кіновечір. У масках, крізь яку не видно екран, ми переглядали “Гаррі Поттер та філософський камінь”. Стрічка була з аудіодискрипцією — саме так фільми переглядають незрячі люди. Закадровий аудіоопис детально передавав кожну сцену, міміку та дії персонажів.  

 

Інклюзивні активності в офісі  

Перед показом в офісі можна було спробувати різні інклюзивні активності. Тим часом київські IntelliPeople відвідали декілька інтерактивних екскурсій в Музей у темряві “Третя після опівночі” / 03:00. Це єдиний музей в Україні, де екскурсії проводять незрячі гіди. 

 Також в рамках нашої ранкової онлайн-кухні IntelliMorning ми провели зустріч “Безбар’єрність для людей з інвалідністю”. Спікеркою була гід із повною втратою зору, котра працює в “Музеї в темряві”. 

Виставка “Живопис на дотик” 

Разом з цим музеєм ми організували ще одну активність мистецьку виставку в “Art Point” – галереї, яка розташована в нашому львівському офісі. 

“Живопис на дотик” – це добірка копій видатних шедеврів, кожна з яких виконана двома різними техніками. Перша — тактильна картина, виготовлена на 3D-принтері, а друга — її кольорова версія, надрукована на полотні. 

 

“Intellias – компанія, яка робить вагомий внесок у розвиток інклюзії в Україні і подає приклад іншим. За всім цим стоять не просто стратегії та “політики”, а люди, які дійсно в цьому зацікавлені та прагнуть змін. І для нас було надзвичайно важливо та приємно долучитись до ініціатив в рамках Inclusivity Days компанії. 
Дякуємо Intellias за співпрацю, а також підтримку нашого збору на операції з відновлення зору військовим, завдяки якій вдалось залучити кошти на операції для ще 3-х військових. Радіємо, що можемо робити більше разом!” 

Аліна Марненко
керівниця та співзасновниця Музею в темряві «Третя після опівночі» 

Воркшоп з інклюзивності та безбар’єрності 

Окрім того, експертки з інклюзивності Kate Herrier та Carin van der Hor провели для всієї команди онлайн-воркшоп. На ньому вони поділились своїми знаннями про розвиток інклюзивної та безбарʼєрної корпоративної культури.  

Нагадаємо, що недавно наш львівський офіс пройшов аудит інклюзивності від Dostupno.ua. Ми уже провадили деякі рекомендації, щоб зробити наш простір доступнішим та комфортнішим для команди та гостей. Отримані рекомендації будемо впроваджувати й в усіх майбутніх офісах не лише в Україні, ай за кордоном.  

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.