Ukraine

День із життя IntelliPeople: UX Designer

Stories
November 9, 2022

Що вам відомо про будні UX дизайнерів? Сьогодні якраз розповідаємо про це у нашому блозі. Читайте і дізнавайтесь більше про розпорядок, робочі звички та (само)організацію праці нашого колеги Мирослава Цюпки, Senior UX designer в Intellias.

Зазвичай розпорядок свого дня я готую напередодні увечері. Окрім блокнота, в телефоні, завжди маю з собою жовтий маленький планувальник. У ньому записую не тільки робочі завдання, але і плани на день загалом. Коли викреслюю зі списку зроблені завдання, відчуваю, як підвищується рівень ендорфінів і мотивації.

У календарі в Teams маю два слоти часу для зосередженої роботи: з 8:00 до 10:00 та з 16:00 до 18:00. У ці періоди стараюсь працювати без пауз та відволікань на повідомлення чи новини. Зранку працюю над завданнями, що найбільше вимагають мозкових зусиль, а ввечері – над тими, що вимагають багато часу, але не так сильно затратні зі сторони “оперативки”.

Підтримувати продуктивність допомагає музика в навушниках  Ludovico Einaudi, Hans Zimmer, Christian LöfflerЛюк ЕбботтÓlafur Arnalds, а з минулого тижня підсів на Peggy Gou. Спробуйте, можливо, вони вам теж сподобаються. Адже важливо мати те, що зможе швидко перемикати вас у стан “потоку”, коли ви не відволікаєтесь і якісно та натхненно творите.

Наша команда працює на німецькому проєкті, тому всі процеси завжди дуже чіткі.
Свій день розпочинаємо з дейлі-дзвінка, де кожен лаконічно описує, що було виконано, що планується і чи є блокери. Далі можливі дзвінки з бізнес-аналітиком та командою фронт-ендерів. Після цього – попередньо домовлені синки щодо поточних завдань або ж вирішення питань з менеджерами. Завершивши, перемикаюсь на роботу у Figma, FigJam чи з Google Docs.

Зазвичай за спринт я та ВА працюємо над однією-двома великими тасками (фічами) та декількома меншими. Інколи розробка нової фічі може розтягуватись на довше, бо за цей час нам потрібно провести діскавері, створити дизайн та протестити його перед переходом у девелопмент.

Спринти у нас тритижневі. Наприкінці спринта відбувається сет зустрічей. Ось деякі із них:

Feature Bazzar – зовнішній мітинг, де команда представляє напрацювання за спринт. Презентація відбувається перед керівниками відділів маркетингу та продажів, а також керівниками проєктів та супутніх напрямів.

Team Knowledge Exchange – на цьому дзвінку більш детально обговорюються технічні рішення. Оскільки проєкт логічно складний, то зміна в одному місці тягне за собою зміни в багатьох місцях. Тож важливо все обговорити та продумати.

Sprint Review – під час цього мітингу ми всередині команди обговорюємо досягнуті цілі за спринт.

Sprint Retro – тут говоримо про вдалі аспекти роботи за цей спринт (подяки, похвала, досягнення цілей), невдалі аспекти (чого не досягли, що призупиняло процес роботи), а також що можна покращити (ця борда зазвичай перегукується з негативними чинниками, оскільки кожен пропонує, як можна вирішити питання, що виникли). Крім цього, наприкінці зустрічі ми заповнюємо матрицю, де описуємо, як ми працювали на цьому спринті, чи відчуваємо зміни та чи вважаємо, що наші коментарі будуть почуті та враховані.

 

Також маємо приємну маленьку традицію: переможець попереднього разу вмикає якийсь трек, і хто його вгадує, може бути ді-джеєм на наступну ретро-сесію. Оскільки в нашій команді, крім українців, є багато німців та поляків, то за цей рік ми дізнались багато нового. Тому середа, раз на три тижні, буває дуже насиченою дзвінками та спілкуванням онлайн.

Наступного дня у нас відбувається планування нового спринта, у межах якого буде представлена оновлена роуд-мапа з планом завдань, над якими ми будемо працювати в новому спринті. Таким чином, процес закручується знову.

Крім зустрічей із командою, у нас активно відбуваються зустрічі дизайнерів компанії.

 

  • Щопʼятниці у нас є загальний мітинг дизайн-комʼюніті, де збираються всі дизайнери та обговорюються апдейти. Раз на два тижні є синк дизайн-групи (дизайнери поділені на групи), під час якого ми ділимось напрацюваннями, прогресом, а також отримуємо фідбек або ж запитуємо порад, обмінюємось досвідом. Дизайнери хоч і розкидані на різних проєктах, але завжди приємно бути частинкою людей, які розуміють тебе з напівслова.
  • Кожні три тижні маємо 30-хвилинну розмову з дизайн-лідом. У цей час можна обговорити індивідуальні робочі цілі, запланувати активності із PDP чи просто “поплакатись в кептарик”:)
  • У такі насичені дні “дзвінків” люблю приходити в офіс зранку, коли ще небагато людей і можна відчути цю особливу ранкову магію. Зазвичай, якщо я не везу сина до школи, свій день в офісі починаю о 8. До недавнього спалаху COVID-19 приходив у офіс двічі на тиждень.
  • У нас в Слеку дизайн-команди налаштований бот: “Я завтра іду в офіс +”. Щодня після обіду він як тригер штурмує мозок думками: “Які плани на завтра?”.  Адже робота – це не тільки офіс і таски, але й, у першу чергу, люди і комунікація. Тому вдячний за тих, з ким кожен день вітаюсь “Good morning” на дзвінках, “Як справи?” на ранкових кавуваннях, “Хто подає?” за тенісним столом чи просто “Привіт” з незнайомими мені людьми у коридорі.

P.S. Останні декілька тижнів у нас посилений курс англійської, тому її зараз також багато, за що велика подяка тим, хто долучився до створення матеріалів і окремо нашим викладачам.

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.