Bulgaria

Най-добрият IT работодател според Forbes отваря вратите на новия си офис в България

Световната IT компания Intellias продължава своето резширение по света и обявява откриването на новият си център за развитие в България.
News
April 27, 2022

След разкриването на три офиса в Полша и на южноевропейския IT център в Хърватия, в ранното лято на 2022 г. Intellias планира да основе нов център за развитие в България. Новият офис ще бъде ситуиран в столицата на държавата, София. Тук, в процесa на работа по проектите на лидери в световната индустрия и усвоявайки ресурсите на компанията с цел професионално израстване, специалистите ще имат възможността да развиват своята кариера и да създават иновативни технологии от бъдещето. 

Компанията планира да състави силен екип от местни IT експерти, които да се присъединят към вече съществуващия глобален екип от 2500 професионалисти. Очаква се да бъдат добавени поне 40 нови попълнения, специализирали в Java, .NET, DevOps, AQA, и други сфери до края на годината. Intellias вече са започнали да наемат IT инженери в страната и са отворени за кандидатурите на още специалисти в България, които да се присъединят към екипа им.

Откриването на новия офис в София е още една важна стъпка към развитието на Intellias на новия Европейски пазар. Това също така е и една възможност да създадем стабилна IT общност, насърчаваща специалистите да се учат взаимно от опита си и да израстват професионално. Както във всеки наш офис, така и в София, ние ще подхранваме хуманната и личностна корпоративна култура, базирана на доверие и подкрепа.

Витали Серлър
CEO и съосновател на Intellias

В България, компанията ще продължи да развива своите стратегически бизнес цели, включително и в автомобилната сфера, в която Intellias има широки познания. Партнирайки си с автомобилния гигант тук, Intellias създава решения за навигация и автономно управление от най-висок и кани специалисти от страната да се присъединят в екипа. Компанията работи с други лидери в индустрията, работещи в сферите на телекомуникациите, FinTech, транспорта и мобилността. Софтуерните инженери в Intellias работят с иновативни технологии в сферата на IoT, изкуствения интелект, статистиката, cloud пространството, DevOps, голямо количество данни, и тн. Повече от 2 милиaрда души по света използват продуктите, създадени от специалистите на Intellias. 

България има огромен потенциал за развитие в IT сферата. Според годишния доклад на AIBEST, индустрията е наела общо 77 043 специалисти на пълно работно време през 2020. Броя на наетите се очаква да надвиши 112 000 до 2024. Освен това, всяка година повече от 6 500 технически вишисти се озовават на пазара за експерти. Голямата част от IT специалистите, около 90%, живеят и работят в София, където Intellias планират да отворят своя нов офис. 

С повече от 20 години опит в работата с технология, Intellias е обявен за най-добър работодател и доставчик на услуги многократно. А още повече, Intellias е обявен за най-добър IT работодател от Forbes и от Ernst and Young за 2020 и 2021 година. Компанията е в списъка на най-добрите доставчици на услуги много поредни години според IAOP, GSA и Clutch. Освен отварянето на новия офис в България, Intellias планира установяването и на допълнителни центрове за развитие в Испания, Португалия, Колумбия и други държави в Европа, Латинска Америка и Азия. Intellias има представители и в Германия, САЩ, Израел, Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства. 

Относно Intellias 

Intellias е световен технологичен патрньор на Fortune 500 и други организации от най-висок клас, помагайки им да достигат техните скорост и ритъм на устойчива дигитализация. Intellias дава възможност на бизнеси, опериращи в Европа, САЩ, Северна Африка и Азиатскотихоокеанския регион, да прегърнат иновациите в мащаб. Компанията участва в топ 100 в световния аутсорсинг на IAOP, класация призната от Inc. 5000, Forbes и  GSA UK Awards. Със своите почти две деситилетия опит, Intellias са целеустремени към осигуряването на устойчив успех за своите клиенти по пътя на тяхното стойностно пътешествие. 

Не пропускайте интересни истории!

Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте новини от Intellias.

  Благодарим ви, че се абонирахте!

  The best vacancies, are waiting for you!

  We picked vacancies that suit your skills!

  Good news!
  Link copied
  Страхотни новини!
  Всичко беше успешно.
  Лоши новини!
  Нещо се обърка. Моля, опитайте отново.
  This site is registered on wpml.org as a development site.