Bulgaria

Forbes България определя Intellias сред финалистите на HR & Eployer Branding Awards 

Проектът Intellias IntelliWomen спечели наградите за HR & Employer Branding от Forbes България
Iryna Yurkovska-Oliiarnyk, PR Specialist
News
September 27, 2023

София, България — 27 септември 2023 г.Intellias печели престижния конкурс Forbes HR & Employer Branding Awards в категорията „Работна среда“ за инициативата на компанията IntelliWomen: Разбиване на бариерите, овластяване на жените в офиса на компанията в София, България. IntelliWomen е женска общност в Intellias, която подобрява средата за растеж и насърчава професионалните възможности в Intellias и в ІТ индустрията като цяло. Инициативата на компанията получи най-високите оценки от водещите HR експерти в България и представители на Forbes. 

Независимото жури на българските награди Forbes HR & Employer Branding Awards избра компании, които следват последователна и устойчива политика за развитие на талантите.  

Имайки равенството, разнообразието и приобщаването (EDI) като една от ключовите си ценности, Intellias се бори с половите стереотипи в професионалната среда. През пролетта на 2021 г. компанията подписа Принципите за овластяване на жените и започна да ги прилага ефективно. Оттогава броят на жените в компанията е нараснал от 26% на 27,6% през 2023 г. В момента жените заемат 43,81% от ръководните длъжности в сравнение с 35,16% през 2021 г. 

След провеждането на WEP, компанията създава общност IntelliWomen, която обединява около 450 жени от Intellias. Общността IntelliWomen е място за взаимодействие и взаимна подкрепа, както и среда за личностно и професионално израстване. Участниците организират срещи и уебинари, стават ментори на външни събития и подкрепят благотворителни инициативи.

Високата оценка на най-известните HR професионалисти в България е важно постижение за Intellias и е резултат от прилагането на принципите на равенство, многообразие и приобщаване. Intellias е посветена на отразяването на разнообразието на нашите общности, осигуряването на равни възможности и насърчаването на приобщаването на всички нива. А равенството между половете е особено важно за нас. Искаме да видим по-устойчив баланс между половете в технологичните професии и да дадем възможност на повече жени да достигнат до лидерски позиции в ІТ.

Иван Михайлов
Регионален ръководител на Intellias България

Компанията е разработила редица политики, включително Политика за равни възможности, Политика за превенция на насилието, Политика за съвременно робство и трафик на хора, и Политика за наемане на служители с различни професии. Кодексът за корпоративната етика на Intellias и Комитетът по етика гарантират спазването на принципите на равнопоставеност и прилагането на политиките на компанията. Intellias също така е подписала Декларацията за равенство между половете и срещу домашното насилие на UNFPA Украйна. 

Intellias също така следва политиката на отговорно родителство, като подкрепя специалисти, които планират да имат или вече имат деца. Компанията гарантира, че родителите ще имат възможност да адаптират работните си процеси според нуждите си, което включва управление на работното време или избор на най-удобния формат на работа – у дома, в офиса или и в двете. 

През 2023 г. Intellias е обявена за един от най-добрите работодатели в България, според Career Show Index. През 2022 г. Intellias спечели наградата Bulgarian Career Show в пет номинации. В Полша компанията е обявена за Страхотно място за работа и Топ технологичен работодател, според Bulldogjob. Intellias също е обявен за най-добрия работодател в Португалия, според Teamlyzer. Intellias също е признат за най-добър работодател от Forbes и EY в продължение на няколко последователни години.

Не пропускайте интересни истории!

Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте новини от Intellias.

  Благодарим ви, че се абонирахте!

  The best vacancies, are waiting for you!

  We picked vacancies that suit your skills!

  Good news!
  Link copied
  Страхотни новини!
  Всичко беше успешно.
  Лоши новини!
  Нещо се обърка. Моля, опитайте отново.
  This site is registered on wpml.org as a development site.