Ukraine

День із життя IntelliPeople: Developer

Stories
December 9, 2022

Продовжуємо рубрику “День із життя IntelliPeople”. Сьогодні розповідаємо про розпорядок, робочі звички та (само)організацію праці нашої колеги – Романи Мадай, Senior JavaScript Engineer в Intellias.

Свій робочий день я розпочинаю близько 9:00. Вмикаю ноутбук і в системі Intems стартую робочий час. Після цього я перевіряю пошту, чати та мітинги на день. Кількість мітингів може варіюватися від періоду спрінта та дня тижня. Після цього я дивлюся на поточний стан задач у Jira та перевіряю статуси пул ріквестів. До дейлі мітингу у мене є близько 45 хв. з моменту початку роботи. Після дейлі я можу зідзвонитися з колегами, якщо виникли уточнюючі питання стосовно задач. Також можу зідзвонитись із Junior-девелопером, якого я менторю, щоб дати настанови та рекомедації щодо виконання задач та загальних моментів у роботі.

Якщо це не перший і не останній день спрінта, коли багато мітингів і часу на написання коду практично немає, я витрачаю час на роботу із задачами, які були призначені мені, рев’ю коду колег, роботу з менті.

Незважаючи на те, що я працюю здебільшого з дому, я стараюся обідати приблизно в той самий час: це 13:00 – 14:00, проте бувають і винятки. Протягом дня можуть бути дзвінки з колегами, це здебільшого десятихвилинні розмови для уточнення питань стосовно задач і процесів. Крім того, я беру участь у Center of Exсellence в Intellias. У межах цього проєкту я час від часу проводжу співбесіди, зазвичай у другій половині дня. Загалом післяобідній час у мене найпродуктивніший, я намагаюся в цей час працювати переважно з кодом. Саме цю частину дня я люблю найбільше, бо усі мітинги позаду і я можу працювати над задачами у відносно спокійній обстановці.

Завершую свій день орієнтовно о 19:00. Якщо були співбесіди, тоді пізніше, бо цей час не входить у 8-годинний робочий день. Наприкінці дня я пишу невеликий звіт, що було зроблено, та додаю в систему Intems.

Мітинги

Ми в команді працюємо за методом скраму, тому у нас присутні всі його церемонії. Зазвичай найбільш завантажений день – це кінець спрінта. Саме тоді у нас дуже багато мітингів. Спрінт триває два тижні. Протягом цього часу кожен девелопер може взяти не більше 13 сторіпоінтів – одиниць, за допомогою яких робимо оцінку завдання.

Я працюю на проєкті з європейським клієнтом, тому Daily meeting у нас зранку – о 9:45. Вони зазвичай тривають 15-20 хв., де кожен з команди розповідає про поточний статус. Цей мітинг відіграє важливу роль, оскільки ми можемо швидко зреагувати на будь-які блокери, уточнення, які виникли в команди, і швидко їх вирішити. Присутність на ньому обов’язкова.

Наступний мітинг – це Sprint Review, на ньому присутня вся команда, менеджери і клієнт. Ми презентуємо, що було зроблено протягом спрінта, так званий Demo meeting. Кожен з команди, розповідає та показує фінальний результат чи поточний прогрес.

Одним з ключових мітингів для планування спрінта це – Story estimation and assignment. Його суть полягає в тому, що команда оцінює кожну задачу, яку ми візьмемо наступного спрінта.

Для оцінки використовуємо підхід Planning Pocker. Його суть в тому, що кожен оцінює індивідуально. Коли всі з команди завершують оцінку і він суттєво інший, ми починаємо обговорювати його разом. Наприкінці мітингу всі оцінені задачі ділимо між командою, окремо для Front End спеціалістів, Back End та інших.

Retro Meeting – оцінка результату спрінта. На ньому кожен ділиться, що було добре, що не дуже, а що можна покращити і якими способами. Також обговорюємо, які action items були досягнуті з минулого ретро мітингу. Це також зустріч висловлювань і подяк колегам, які допомагали протягом спрінта.

Кожного дня у мене також є мітинг з менті. Ми обговорюємо статус задач і проблеми, які виникали під час виконання. Протягом цього мітингу я ділюся досвідом, рекомендаціями, даю поради, а також матеріали для засвоєння знань.

Не пропусти цікаві історії!

Підпишись на нашу розсилку та отримуй новини від Intellias.

    Дякуємо за підписку!

    The best vacancies, are waiting for you!

    We picked vacancies that suit your skills!

    Good news!
    Link copied
    Чудові новини!
    Все вдалося.
    Погані новини!
    Щось пішло не так. Будь ласка, спробуй ще раз.
    This site is registered on wpml.org as a development site.