Bulgaria

Кариери и равни възможности: Intellias обединява жените на конференцията She is Tech   

She is Tech, еднодневно онлайн събитие организирано от Intellias с подкрепата на ООН Жени, ще обедини повече от 1000 жени предприемачи, топ мениджъри и социални активисти от Европа и САЩ
Iryna Yurkovska-Oliiarnyk
News
January 22, 2024

На 25 януари, глобалната IT компания Intellias ще проведе конференция She is Tech, мащабно събитие за жените в технологичната индустрия. Целта на конференцията е да насърчи баланса между половете за бъдещото развитие на технологиите. В продължение на повече от 10 часа жени от Европа и САЩ ще споделят своите истории, опит, мотивация и ще обменят идеи . 

 На конференцията ще бъде обсъдено как може да се увеличи процентът на жените в технологичните компании и какво могат да направят работодателите за това. Тя също така ще се фокусира върху лидерството и кариерата на жените, като се вземат предвид личните истории на жените лидери и топ мениджъри за собствените им пътища и препятствия. Третата тема ще бъде ролята на общностите за овластяването на жените в технологичния сектор и извън него.    

От подписването на Принципите за овластяване на жените (WEPs) през 2021 г., ние последователно и систематично създаваме по-добро работно място за жените в Intellias и допринасяме за преодоляване на разликата между половете в технологичната индустрия. Съвсем естествено е, че сега искаме да съберем всички партньори и експерти, за да проведем смислен разговор за това как можем заедно да поведем технологичната индустрия към по-голям баланс между половете.

Оксана Чивурина
Ръководител на организационния комитет на She is Tech, Директор на Социално въздействие в Intellias

Списъкът на лекторите включва:  

   

 • Ивелина Чалдъкова – Съорганизатор и местен лидер на Women in Agile в България  
 • Бианка Сивинска – Президент на образователната фондация Perspektywy    
 • Тереза Карейро – Съосновател на Critical Manufacturing    
 • Вирослава Новосилна – Съосновател на Wtech    
 • Мартина Силов – Президент на CroAI (Хърватска асоциация за изкуствен интелект)    
 • Ваня Гонсалвеш – Основател на Geek Girls в Португалия 
 • Реджина Виадро – SVP глобален ръководител на службите за цифрови технологии, президент на Intellias в Северна Америка    
 • Марисол Менендес – Главен изпълнителен директор и основател на WITH в Испания    
 • Душица Лукич – Съосновател и главен изпълнителен директор на Joberty   

За мен е чест да бъда част от конференцията She is Tech, където най-ярките жени в  областта на технологиите се събират, за да насърчат подкрепата, овластяването и обмена на професионален опит. Това е особено значимо събитие, тъй като сме свидетели на нарастващото присъствие на жените в областта на IT. Нямам търпение да дам своя принос и да помогна за оформянето на едно по-приобщаващо и разнообразно бъдеще на технологичната индустрия!

Ивелина Чалдъкова
Съорганизатор и местен лидер на Women in Agile в България

Горди сме, че подкрепяме конференцията She is Tech. Миналата година за Комисията за положението на жените Генералният секретар на ООН написа специален доклад за иновациите, технологичните промени и образованието в цифровата ера за постигане на равенството между половете и овластяването на всички жени и момичета. Държавите-членки на ООН се споразумяха за значителен набор от препоръки за това как да подкрепят равенството между половете чрез технологии. Трябва да работим заедно, за да преодолеем различията между половете в областта на цифровите технологии и да подкрепим жените.

Сабине Фрайзер-Гунес
Представител на Жените на ООН в Украйна

Участието в конференцията е безплатно, след предварителна регистрация. Регистрираните участници ще имат достъп до излъчването и възможност за общуване в чата на конференцията в Discord.  

Повече подробности за конференцията She is Tech можете да намерите на този линк.   

За ООН Жени   

ООН Жени е организация на ООН, посветена на равенството между половете и овластяването на жените. Световен шампион за жени и момичета, ООН Жени е създадена, за да ускори напредъка в посрещането на техните нужди по целия свят. ООН Жени подкрепя държавите-членки на ООН, при определянето на глобалните стандарти за постигане на равенството между половете и работи с правителствата и гражданското общество за разработване на закони, политики, програми и услуги, необходими за гарантиране на ефективното прилагане на тези стандарти и реалната полза за жените и момичетата по света. 

За Intellias    

Intellias е глобален технологичен партньор на Fortune 500 предприятия и организации от най-високо ниво, като им помага да ускорят темпа си на устойчива дигитализация. Intellias дава възможност на бизнеса, опериращ в Европа и САЩ, както и в регионите на на Близкия изток и Азия, да възприемат иновациите в голям мащаб. Компанията е включена в списъка Global Outsourcing 100 на IAOP, призната е от Inc. 5000 и призната във Forbes и GSA UK Awards. С две десетилетия опит, Intellias е насочена към осигуряване на устойчив успех на клиентите по пътя на стойността им. 

Не пропускайте интересни истории!

Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте новини от Intellias.

  Благодарим ви, че се абонирахте!

  The best vacancies, are waiting for you!

  We picked vacancies that suit your skills!

  Good news!
  Link copied
  Страхотни новини!
  Всичко беше успешно.
  Лоши новини!
  Нещо се обърка. Моля, опитайте отново.
  This site is registered on wpml.org as a development site.